facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 30 mei 2017


Laat Participatiewet en banenafspraken beter werken

Iedere jongere met een beperking heeft recht op een goede start op de arbeidsmarkt.

Om dat te bereiken, moeten de uitvoering van de Participatiewet en de banenafspraak worden verbeterd. Dit schrijven Ieder(in), de Federatie Opvang en Stichting Zwerfjongeren Nederland, LPGGz en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) in een brief aan de Kamer.

De brief is gericht op het algemeen overleg dat vandaag plaatsvindt over de banenafspraak en de Participatiewet. De organisaties pleiten voor de volgende verbeteringen:

 • Creëer duurzame banen bij de overheid. Dus: extra werkgelegenheid in plaats van verschuiving van arbeidsplaatsen door detachering zoals nu veel gebeurt.
   
 • Zorg voor integrale ondersteuning voor jongeren, die verschillende wetten en regelingen indien nodig overstijgt. 
   
 • Bied de mogelijkheid dat jongeren gebruik kunnen maken van een onafhankelijke coach die hen begeleidt naar betaald (beschut) werk. 
   
 • Stimuleer gemeenten om in jongeren met een laag arbeidsvermogen te investeren, door een financiële prikkel in te bouwen in de Participatiewet. 
   
 • Breid de banenafspraak niet uit voor mensen zonder beperking (bij zo’n uitbreiding nemen de arbeidskansen  voor mensen met een beperking af).

 

Inbreng algemeen overleg Participatie wet 27 oktober 2016

 

 

- einde bericht -

 

Bron: Ieder(in)

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)