facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

zaterdag, 24 juni 2017


Leden ActiZ oordelen positief over de nieuwe cao VVT

De leden van ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties in de thuiszorg, de ouderenzorg en de jeugdgezondheidszorg, hebben zich op maandag 31 oktober in overgrote meerderheid positief uitgesproken over de nieuwe cao voor de 380.000 medewerkers in onze branche.

Tegelijkertijd vormt de betaalbaarheid van deze nieuwe cao voor veel zorgorganisaties een punt van grote zorg. Daarom hebben de leden het ActiZ-bestuur dringend gevraagd om op korte termijn samen met het ministerie van VWS en andere partijen te kijken naar een oplossing voor de betaalbaarheid van de cao. Hierbij wordt met name gedacht aan reële tarieven voor geleverde zorg vanaf 2017; tarieven die recht doen aan de steeds complexere zorg die aan cliënten wordt verleend.

Goede cao voor medewerkers

ActiZ is blij dat er een goede nieuwe cao VVT komt voor alle medewerkers in onze branche. De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar: van 1 april 2016 tot 1 april 2018. Met deze cao gaan de lonen structureel met ruim 4% omhoog, deels door de eindejaarsuitkering te verhogen naar een volledige dertiende maand. Daarnaast worden de administratieve lasten voor medewerkers verlaagd vanuit de basisgedachte: ‘wat helpt de zorgverlening echt verder?’ en zijn er goede afspraken gemaakt over scholing en de aanpak van ziekteverzuim.

Financiële haalbaarheid

Met deze nieuwe cao is er ook een oplossing voor het ORT-vraagstuk uit het verleden. De ORT (Onregelmatigheidstoeslag) is een kwestie waar zorgorganisaties mee worden geconfronteerd door Europese wetgeving. Het betreft de nabetaling van onregelmatigheidstoeslag voor verlofdagen over de laatste vijf jaar. De oplossing voor het ORT-vraagstuk brengt hoge kosten met zich mee. Naar verwachting kost dat de branche circa € 500 miljoen euro.

 

- einde bericht -

 

Bron: ActiZ

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)