facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 30 mei 2017


NZa akkoord met overname Admiraal de Ruyter Ziekenhuis door Erasmus MC

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de melding van de overname van het Zeeuwse Admiraal De Ruyter Ziekenhuis door het Erasmus MC goedgekeurd.

Dit betekent dat beide ziekenhuizen verder kunnen met de uitvoering van hun plannen. 

Het Erasmus MC en ADRZ maakten in maart hun voornemen voor de overname bekend. Zij blijven zelfstandig functioneren, al gaan de specialisten van beide ziekenhuizen wel nauwer samenwerken. De cruciale zorg die beide ziekenhuizen nu bieden verandert niet.

De NZa voert bij fusies in de zorg een procedurele toets uit. Zij gaat na of beide instellingen de plannen zorgvuldig hebben afgestemd met de betrokken stakeholders, zoals de medezeggenschapsorganen en de patiënten- en cliëntenraden. Na de instemming van de NZa kunnen de ziekenhuizen hun plannen nu voorleggen aan de Autoriteit Consument en Markt. Die kijkt naar de gevolgen voor de concurrentie.

 

- einde bericht -

 

Bron: NZa

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)