facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


De Machiavelliprijs 2016 is toegekend aan de Hugo Borst en Carin Gaemers.

Zij ontvangen de Machiavelliprijs 2016, omdat ‘zij met hun manifest ‘Scherp op Ouderenzorg’ de meest effectief communicerende actiegroep van de laatste tijd vormen’.

‘Zij hebben het zeer beladen politieke debat over ouderenzorg in recordtempo weten te depolitiseren. Bij alle politieke partijen in de Tweede Kamer hebben zij een hoogst uitzonderlijke eensgezindheid weten af te dwingen. Daarmee hebben zij een doorbraak bereikt die een plek in de politieke geschiedenis verdient’, aldus het juryrapport.

De prijs die jaarlijks wordt toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie, wordt op woensdag 8 februari uitgereikt door Marja Wagenaar, voorzitter van de Stichting Machiavelli in Perscentrum Nieuwspoort (Den Haag). Het is de 28ste keer dat de prijs wordt uitgereikt. 

Eerdere prijswinnaars waren onder meer de Onderzoeksraad voor Veiligheid, RTL Nederland, burgemeester Eberhard van der Laan, Bauke Vaatstra, H.K.H. prinses Máxima, bondscoach Bert van Marwijk, onderzoeksjournalist Jeroen Smit, eurocommissaris Neelie Kroes, columnist Jan Blokker, oud SP-leider Jan Marijnissen en de Stemwijzer.
 
Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), houdt voorafgaand aan de prijsuitreiking de Machiavellilezing 2016getiteld ‘De burgerdictatuur. Doorgeprikte Haagse bubbels of staatloos populisme?’

 

- einde bericht -

 

Bron: Stichting Machiavelli

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)