facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


Start proef: Ervaringsdeskundige op pad met inspecteur

De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt of zij ervaringsdeskundigen kan betrekken bij het toezicht op kwaliteit en veiligheid van zorg.

Als proef gaan binnenkort bij twintig bezoeken ervaringsdeskundigen mee met een inspecteur. Zij gaan op bezoek bij verpleeghuizen.

De proef loopt van februari tot eind juli 2017. De Patiëntenfederatie Nederland werft voor de inspectie ervaringsdeskundigen uit hun zorgpanel. De federatie selecteert een groep kandidaten. Hieruit kiest de inspectie acht deelnemers.

Wat gaan ervaringsdeskundigen doen?

De ervaringsdeskundigen krijgen enkele trainingsbijeenkomsten en doen minimaal vier bezoeken aan verpleeghuizen. Deze bezoeken duren ongeveer een halve dag. Tijdens de bezoeken observeren de ervaringsdeskundigen de woonomgeving. Ook praten ze met de bewoners. Na elk bezoek delen zij met de inspecteurs wat ze gezien en gehoord hebben. Aan het eind van de proef evalueert de inspectie samen met de ervaringsdeskundigen de proef.

 

- einde bericht -

 

Bron: IGZ

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)