facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 30 mei 2017


Re-integreren op de arbeidsmarkt na kanker te hebben overleefd; een moeilijke klus

Het re-integreren op de arbeidsmarkt van mensen die kanker hebben overleefd is een lastig proces en verloopt moeizaam.

In haar promotieonderzoek heeft Martine van Egmond een aantal factoren in kaart gebracht die van groot belang zijn bij het re-integreren op de arbeidsmarkt. Ze promoveert op 19 januari bij VUmc.

Tijdens haar onderzoek heeft Martine van Egmond geprobeerd om zowel beperkende als ondersteunende factoren voor werkhervatting te vinden.  Daarnaast bracht zij de fysieke en psychosociale problemen in kaart die worden ondervonden door kanker-overlevers, nadat ze hun werk hadden hervat. Ze werkte met kanker-overlevers en praatte met hen over hun ervaringen met het re-integreren op de werkvloer.

Een van de belangrijkste bevindingen was dat overlevers van kanker een dubbele-verlieservaring hebben. Ze verliezen zowel hun baan als hun gezondheid door kanker. ''Het blijkt dat als gevolg hiervan de kans dat zij succesvol terugkeren op de arbeidsmarkt, relatief klein is'', aldus Van Egmond. Ook is er een taak weggelegd voor de werkgever. ''Werkgevers zullen moeten voorbereiden in het  leren omgaan met een werknemer die (lang) ernstig ziek is geweest'', aldus Van Egmond. Deze aspecten zijn van essentieel belang voor een goede re-integratie op de arbeidsmarkt.

Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van de bijzondere UWV leerstoel Verzekeringsgeneeskunde van prof. J.R. Anema en is gefinancierd door UWV.

 

- einde bericht -

 

Bron: VUmc

 


Reacties van bezoekers ...
  1. 0 0 report
    #2 22 januari 2017 om 13:01 door user_1294
    Het is een lastig verhaal en erg hard werken om terug te komen in het arbeidsproces, zeker als je kanker hebt die niet is te genezen maar wel gedurende lange tijd op stilstand kan worden gezet. Ik heb het multiple myeloom ben nu in remissie en kan weer werken, maar overtuig je collega,s maar eens.
  2. 0 0 report
    #1 19 januari 2017 om 9:09 door A. Stuijt
    Ik heb 't niet eens geprobeerd na prostatectomie in 2002. 62.

 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)