facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


Toezicht twee nieuwe aanbieders jeugdhulp

De inspecties Jeugdzorg en Gezondheidszorg hebben een toets Nieuwe toetreders jeugdhulp uitgevoerd bij twee nieuwe aanbieders van jeugdhulp.

Gezinshuis Quatre Bras voldoet aan alle basiseisen. Driestroomhuis TOF heeft één verbeterpunt.

Sinds de decentralisatie van de jeugdhulp toetsen de inspecties Jeugdzorg en Gezondheidszorg of vanaf 2015 gestarte aanbieders van jeugdhulp voldoen aan de basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp. Dit onderzoek gebeurt aan de hand van het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp.

Aangezien Gezinshuis Quatre Bras voldoet aan alle basiseisen, beschouwen de inspecties deze aanbieder van jeugdhulp niet meer als nieuwe toetreder.

Driestroomhuis TOF voldoet aan dertien van de veertien beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader. Er is verbetering nodig bij het bieden van hulp die aansluit bij de relevante ontwikkelgebieden en de problematiek van de jongeren. De inspecties verwachten van Driestroomhuis TOF dat binnen zes weken aan alle verwachtingen wordt voldaan. Zodra dit een feit is, beschouwen de inspecties ook deze aanbieder van jeugdhulp niet meer als nieuwe toetreder.

 

- einde bericht -

 

Bron: IGZ

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)