facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


Kwaliteit tienermoederopvang Zij aan Zij van Goodwillwerk Leger des Heils voldoende

De Inspectie Jeugdzorg heeft in november 2016 een onderzoek gedaan bij de tienermoederopvang locatie Zij aan Zij van Goodwillwerk Leger des Heils, regio Den Haag.

Doel van het onderzoek was om te bepalen in hoeverre jonge (aanstaande) moeders en hun kinderen op deze locatie verantwoorde hulp krijgen.

De inspectie is van oordeel dat de kwaliteit van de jeugdhulp Zij aan Zij van Goodwillwerk Leger des Heils voldoende is. De inspectie is positief over de mogelijkheid tot vervolghulp die wordt geboden. De kwetsbare jonge (aanstaande) moeders krijgen individuele begeleiding bij hun moederschap. Bij Zij aan Zij leggen ze de basis voor hun gezin en maatschappelijke toekomst. Daarnaast heeft de organisatie de werktoedeling van de mentor en de persoonlijk begeleider goed geregeld.

Het toezicht is uitgevoerd aan de hand van drie thema’s uit het toetsingskader Verantwoorde hulp voor jeugd: uitvoering hulpverlening, veiligheid en leefklimaat. De tienermoederopvang voldoet aan de tien beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader.

 

- einde bericht -

 

Bron: IGZ

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)