facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


Werkgevers- en ondernemersorganisaties: verplaats meer zorg van ziekenhuis naar huis

Veel handelingen die nu in het ziekenhuis gebeuren, kunnen vaker thuis bij de patiŽnt in de eigen omgeving plaatsvinden.

Dit kan dankzij nieuwe technologie en door de zorg slimmer te organiseren. Ingrijpende stelsel­herzieningen zijn ongewenst. Door te investeren in digitale zorg dicht bij de patiënt en beter samen te werken, wordt de zorg mensgerichter, beter én leuker om in te werken. Bovendien lopen de zorgpremies minder hard op.’ Dat staat in de op 2 februari gepresenteerde zorgvisie voor een nieuw kabinet van MKB-Nederland, VNO-NCW en een brede groep ondernemersorganisaties, die direct of indirect zijn betrokken bij de zorg. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is een van die organisaties.

Volgens de organisaties is de afgelopen jaren veel bereikt door het kabinet. Tegelijkertijd is de zorg nu te sterk gericht op enkel prijs en volume, in plaats van hoe we de zorg het beste kunnen organiseren. Een nieuw kabinet kan voordelen behalen door veel van de zorg die nu nog in zorginstellingen gebeurt, thuis of bij de eigen huisarts te laten plaatsvinden. Door slimme analyses van data over gezondheid, bewegen en voeding kunnen we daarnaast ziektes sneller onderkennen en een gezonde leefstijl ondersteunen. Zo kan de omslag worden gemaakt van genezen naar het voorkomen van ziektes.

Kosten stijgen met 800 euro als we niks doen
De verwachting is dat bij ongewijzigd beleid de totale zorgkosten toenemen met negen miljard euro per jaar richting 2021. Dat is 800 euro per volwassene per jaar meer dan nu. De door ondernemers- en zorgorganisaties bepleitte nieuwe innovatie-aanpak moet bijdragen aan een beheerste stijging van de kosten van de zorg. Daar profiteren alle verzekerden van, doordat de zorgpremies minder hard stijgen.

 

- einde bericht -

 

Bron: ZN

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)