facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

zaterdag, 24 juni 2017


Verloskunde & gynaecologie VUmc in Las Vegas in de prijzen

Onderzoekers van de afdeling verloskunde en gynaecologie van VUmc hebben twee prijzen ontvangen op de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Maternal and Fetal Medicine (SMFM) in Las Vegas (VS).

In beide prijswinnende onderzoeken worden vrouwen met een vroege pre-eclampsie in de voorgeschiedenis vergeleken met vrouwen die een gezonde zwangerschap hebben doorgemaakt. Het is bekend dat vrouwen met pre-eclampsie meer kans hebben op het ontwikkelen van cardiovasculaire risicofactoren kort na de zwangerschap en dat zij vaker komen te overlijden aan cardiovasculaire ziekten.

Anouk Bokslag kreeg de prijs voor het beste onderzoek voor artsen van buiten de Verenigde Staten: de Bruce A. Work award. Bokslag deed onderzoek naar een vergroot risico op hart- en vaatziekten bij vrouwen negen tot zestien jaar na een zwangerschapsvergiftiging.

De afdeling verloskunde en gynaecologie heeft de prijs voor de beste presentatie gekregen op dit congres. Deze presentatie ging over onderzoek naar het vaker voorkomen van een verstoorde diastolische bloeddruk op de lange termijn na vroegtijdige zwangerschapsvergiftiging.

Het prijswinnende team bestond uit Anouk Bokslag, Pim Teunissen, Walter Paulus, Otto Kamp, Wessel Ganzevoort, Floortje van Kesteren, Constantijn Franssen, Christianne de Groot en alle medewerkers van de echo kamer cardiologie, laboratorium CKCL, biobank en MMA's 8B die de vrouwen hebben ontvangen.

Het onderzoek is mogelijk gemaakt door en in samenwerking met ICaR VU tot stand gekomen.

 

- einde bericht -

 

Bron: VUmc

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)