facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 30 mei 2017


Nieuw online platform d plek met alles over knieartrose

Grote behoefte aan informatie over de meest voorkomende gewrichtsaandoening in Nederland

Ondanks het feit dat knieartrose de meest voorkomende gewrichtsaandoening is - er zijn 594.000 Nederlanders met knieartrose - was er nog geen goede online plek te vinden met volledige en betrouwbare informatie. Dat is met de start van het nieuwe online platform knieartroseonline.nl voorbij. Alles over klachten, behandelingen, bewegen, voeding maar ook de persoonlijke blogs van mensen met artrose voorzien in een grote en groeiende behoefte.

De verwachting is dat het aantal personen met artrose tot 2030 met bijna 40% zal toenemen. Elk jaar krijgen ongeveer 34.000 vrouwen en 22.000 mannen in Nederland artrose in de knie. Bij artrose van in de knie is er sprake van kraakbeenslijtage. Pijn in je knie, altijd aanwezig of alleen als je beweegt kan wijzen op artrose. Bijkomende klachten kunnen zijn dat je knie ook ’s nachts pijn doet en dat hij kraakt bij beweging. Knieartrose patiënten gaan minder bewegen door de enorme pijn die ze ervaren en kunnen in een depressie raken of andere psychische klachten krijgen doordat ze minder ondernemen en vaker thuis blijven zitten. Artrose is een chronische aandoening die meestal langzaam erger wordt. Vaak is het proces dan al lang aan de gang voordat de klachten zich openbaren. Kraakbeen dat weg is, komt niet meer terug.

Bloggers met artrose

Op knieartroseonline.nl worden de klachten goed duidelijk omschreven in tekst en met video. Ook alle bestaande behandelingen zoals fysiotherapie, injecties, braces, medicijnen en opereren worden toegelicht. Het platform houdt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van behandelingen goed in de gaten. Zo blijft de community altijd op de hoogte van de actuele stand van zaken rondom knieartrose. Maar ook tips over bewegen en voeding zijn er te vinden. Opvallend zijn de verhalen van drie bloggers met knieartrose: Mo, Anne-Miek en Tonnie. Ze vertellen over wat ze dagelijks meemaken en zijn openhartig in hoe ze omgaan met deze chronische aandoening. Met deze blogs wil het platform vrouwen met knieartrose met elkaar verbinden.

Ook op Facebook is een community pagina knieartrose online van start gegaan die in een paar weken al ruim 1.400 volgers kreeg.

 

- einde bericht -

 

Bron: Knieartrose.nl

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)