facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


'Weg met de zorgmanagers'

Politieke partijen willen meer investeren in de arbeidsmarkt in de zorgsector.

Zo moeten er meer banen bij komen, moeten bij- en nascholing mogelijk zijn en moet er meer zorg op afstand komen. Karen Gerbrands, kandidaat-Kamerlid voor de PVV, pleit zelfs voor het afschaffen van zorgmanagers.

Dit bleek tijdens het Grote Zorgdebat in Nieuwegein.

"Weg met de managers, weg met de overhead, weg met de bureaucratie", zegt Karen Gerbrands. Ze is PVV-fractievoorzitter in Den Haag en staat op een verkiesbare zestiende plaats op de kandidatenlijst van de partij voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. "Managers met een zorgachtergrond kunnen terug naar de werkvloer, desnoods met behoud van salaris." Zo kunnen er meer mensen in de zorg aan het werk, stelt ze.

Bureaucratie

Volgens Gerbrands zijn er geen managers nodig als de politiek de bureaucratie aanpakt. Over dit laatste punt zijn de andere aanwezige partijen het eens, ook zij vinden dat de bureaucratie in de zorg moet worden aangepakt en dat er meer geld naar de primaire zorgverlening moet. "In de afgelopen kabinetsperiode zijn er 77 duizend banen verdwenen", zegt SP-parlementariër Renske Leijten. "Ik gun de overgebleven zorgmedewerkers meer collega’s."

Ook Linda Voortman (GroenLinks) wil zich inzetten voor meer medewerkers in de zorg. "GroenLinks wil ervoor zorgen dat meer jonge mensen in de zorg aan het werk komen, door werkgevers te stimuleren mensen in dienst te nemen in plaats van hen in te huren als uitzendkracht." Pia Dijkstra (D66): "Het is belangrijk dat mensen de kans krijgen om voor hun loopbaan aan bij- nascholing te doen".

Meer zorg op afstand

Maar met meer mensen alleen gaat de zorg het niet redden, aldus Dijkstra. Zij pleit ervoor om medewerkers in de zorg te ontlasten door meer zorg op afstand in te zetten. "We moeten meer robots en meer domotica inzetten voor bepaalde werkzaamheden. Op die manier krijgen medewerkers meer tijd om aandacht te besteden aan mensen de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg."

SP’er Leijten pleit voor meer autonomie voor medewerkers in de zorg. Zij gruwt van het feit dat fysiotherapeuten bij een nieuwe patiënt eerst moeten kijken wat voor zorgpolis diegene heeft voordat zij kunnen bepalen tot welke behandeling ze kunnen overgaan. "We moeten dit systeem afschaffen om op die manier meer arbeidsvreugde terug te geven aan zorgprofessionals."

 

- einde bericht -

 

Bron: Skipr

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)