facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


Menz.nu B.V. in Almelo onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Menz.nu B.V. in Almelo onder verscherpt toezicht geplaatst.

De inspectie is de afgelopen jaren een aantal keer op bezoek geweest bij Menz.nu. Daarbij bleek dat de kwaliteit van zorg niet voldoet aan de eisen voor goede zorg. Ook is er een conflict tussen de Raad van Commissarissen en de bestuurder.

Uit de inspectiebezoeken vloeiden telkens verbetermaatregelen voort. Die voerde Menz.nu niet allemaal tijdig uit. De maatregelen die wel binnen de termijnen werden uitgevoerd, boekten niet de gewenste resultaten.

Kwaliteit en veiligheid van zorg

De inspectie concludeert dat Menz.nu te weinig werkt aan een betere kwaliteit en veiligheid van zorg. Deze komen ook in het geding door het conflict tussen de Raad van Commissarissen en de bestuurder.

De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in de verbeterkracht van Menz.nu. Daarom stelt ze de organisatie voor een periode van vier maanden onder verscherpt toezicht.

Hoe nu verder?

Menz.nu moet de kwaliteit en veiligheid van zorg weer op orde brengen. Hiervoor krijgt de organisatie vier maanden. De inspectie zal de komende tijd de voortgang nauwlettend volgen.

 

- einde bericht -

 

Bron: IGZ

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)