facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


Binnen een week 1000 handtekeningen tegen antibioticaresistentie

Dinsdag 28 februari zette mevrouw Rooijakkers van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda de 1000ste handtekening tegen antibioticaresistentie.

De handtekeningenactie is onderdeel van een campagne van het ministerie van VWS die vooral gericht is op professionals zoals huisartsen, verpleegkundigen, medisch specialisten, bestuurders, onderzoekers, tandartsen, apothekers en dierenartsen.

Maar ook mensen die niet werkzaam zijn in de zorg kunnen digitaal een handtekening zetten. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zette vorige week donderdag de eerste handtekening. Nu al hebben meer dan 1000 mensen haar voorbeeld gevolgd. Op de site www.daarwordtiedereenbetervan.nl/handtekening zijn alle handtekeningen te zien.

Op de site kan iedereen digitaal zijn handtekening zetten, ook via een tablet of smartphone, door de hand letterlijk op het scherm te plaatsen. Handtekeningen stromen binnen uit allerlei beroepsgroepen. Met het zetten van een handtekening laten de deelnemers zien dat ook zij verantwoordelijkheid nemen om in hun eigen werk de strijd aan te gaan tegen antibioticaresistentie.

Antibioticaresistentie

Als bacteriën een infectie veroorzaken, kunnen mensen en dieren daar ziek van worden. Soms zijn antibiotica nodig om zo'n infectie te bestrijden. Maar bij teveel gebruik van antibiotica gaan de bacteriën 'wennen' aan het middel en heeft het geen effect meer. Daardoor zijn infecties in de toekomst minder goed te bestrijden. Eenvoudig te behandelen ziektes, zoals blaasontsteking, kunnen dan levensbedreigend worden. Door zorgvuldig om te gaan met antibiotica kunnen we er samen voor zorgen dat deze antibioticaresistentie niet verder groeit.

 

- einde bericht -

 

Bron: Rijksoverheid.nl

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)