facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


Kwaliteit niet minder bij polissen met beperkende voorwaarden

Bij zorgpolissen met beperkende voorwaarden stelt de zorgverzekeraar vaak aanvullende kwaliteitscriteria bij de inkoop van zorg.

Als dat niet gebeurt, gelden de algemene kwaliteitseisen bij inkoop voor deze polissen. Dit betekent dat de kwaliteit niet minder is dan bij andere polissen. Dit constateert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) na onderzoek.

Bij polissen met beperkende voorwaarden is sprake van selectieve contractering van zorgaanbieders. Niet-gecontracteerde zorg wordt niet volledig vergoed. Daarom is het wel van belang om bij het kiezen van een dergelijke polis goed te kijken van welke aanbieders in de buurt de zorg volledig wordt vergoed, zodat de reistijd niet onnodig lang wordt.

Verzekeraars stellen behalve extra kwaliteitscriteria vaak ook andere aanvullende criteria voor de polissen met minder zorgaanbieders. Die criteria zijn divers, zoals een korting op de tarieven, een maximale reistijd en de mogelijkheid om online geneesmiddelen te bestellen.

Het onderzoek van de NZa heeft zich toegespitst op elf polissen uit 2016 waarvoor zorgverzekeraars selectief contracteerden. In dat jaar had 8,6 procent van de verzekerden een dergelijke polis. Deze polissen zijn niet per definitie goedkoper dan andere polissen. Eerder onderzoek van de NZa wees al uit dat bij deze polissen de zorgplicht niet in het geding is.

 

- einde bericht -

 

Bron: NZa

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)