facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


Werk jij in consignatie of wachtdienst?

Werk jij in consignatie-, oproep-, pieper-, piket- of wachtdiensten?

Samen met de Radboud Universiteit onderzoekt de FNV het effect op rust, herstel en gezondheid. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Je kunt meedoen door de vragenlijst in te vullen.

In veel bedrijven hebben werknemers consignatiediensten. Dit zijn diensten waarbij je standby staat buiten normale werktijden: 's avonds en in het weekend.

Rusttijd of werktijd

Een consignatiedienst geldt als rusttijd. Pas als je een oproep krijgt is er sprake van arbeidstijd. Maar kan je tijdens een oproepdienst even goed herstellen als tijdens écht vrije tijd? Rust jij wel echt uit als je met je mobiel in de hand of naast je bed elk moment een oproep kunt krijgen? Je bent immers beperkt in wat je wel en niet kunt doen,  je moet je telefoon steeds binnen bereik houden en voorbereid zijn om elk moment aan het werk te gaan.

Onderzoek Radboud naar consignatiediensten

Samen met de FNV doet de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoek naar de consequenties van werken in consignatiediensten.

 

- einde bericht -

 

Bron: FNV Zorg & Welzijn

 


Reacties van bezoekers ...
  1. 0 0 report
    #1 7 maart 2017 om 10:10 door C Alofs Hendriks
    Consignatiedienst. Doordeweeks na 9-urige werktijd tot volgende ochtend (dus totaal 24 uur) , meestal 2x per maand bij parttimers. En bij vroege dienst weekend. Ook één volledig dag.

 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)