facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

zondag, 30 april 2017


AMC en DC Klinieken bundelen krachten met nieuwe hiv-poli

DC Klinieken Lairesse (Valeriusplein 11) is onlangs uitgebreid met een nieuwe afdeling gericht op hiv-zorg.

Uniek aan dit concept is de samenwerking met het AMC. Vanaf 3 maart ontvangen artsen en verpleegkundigen van beide instellingen de eerste patiënten bij DC Klinieken Lairesse. Voor het AMC is het de tweede locatie waar hiv-zorg wordt aangeboden.

De meeste hiv-patiënten hoeven niet per se naar het ziekenhuis te gaan voor de controle die ze twee of drie keer per jaar krijgen. Om die reden is besloten de bestaande hiv-poli van DC Klinieken uit te breiden met de expertise van het AMC. Door de bundeling van kennis en ervaring van beide zorginstellingen ontstaat een nieuw en uniek centrum dat op een efficiënte wijze hoogwaardige zorg biedt.

Internisten-infectiologen Arne van Eeden (DC Klinieken) en Marc van der Valk (AMC) zijn de drijvende krachten achter dit nieuwe centrum. “Patiënten van het AMC die niet onder behandeling van andere specialisten zijn, mogen kiezen welke locatie ze willen bezoeken. Wat ze ook beslissen, de expertise blijft gelijk. Patiënten beoordelen de hiv-zorg van DC Klinieken en het AMC gemiddeld met een 8,4. Ons streven is om de kwalitatief goede zorg op de tweede locatie nog klantvriendelijker in te richten”, aldus Van der Valk en Van Eeden. Dat gebeurt op basis van een enquête die het AMC en DC Klinieken hielden onder hiv-patiënten uit Amsterdam. Daaruit blijkt dat zij behoefte hebben aan een persoonlijke benadering en een sfeer die niet aan een ziekenhuis doet denken.

“Omdat hiv geen dodelijke ziekte meer is, maar een chronische aandoening met een goede levensverwachting, kan de zorg voor mensen met hiv anders ingericht worden. Minder klinisch en voor een grote groep patiënten dichter bij huis, dat is het idee achter dit nieuwe centrum”, aldus Van der Valk.

Naast de zorg voor hiv-patiënten worden op de afdeling Interne geneeskunde in de kliniek onder andere (anonieme) hiv-sneltesten en soa-testen gedaan.

 

- einde bericht -

 

Bron: AMC

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)