facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 27 juni 2017


Start bijeenkomsten Leernetwerk OPEN voor openheid in de zorg

Vanaf 7 april a.s. gaan de Netwerkbijeenkomsten van Leernetwerk OPEN weer van start.

Deze zijn bedoeld om meer inzicht te krijgen in de organisatie van een open en eerlijke reactie na een medisch incident. De eerste bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen die werkzaam is in een ziekenhuis.

Ziekenhuizen en onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam, het NIVEL en het AMC/UvA werken samen in het leernetwerk OPEN om te zien wat goed gaat, en wat beter kan. Ziekenhuizen geven inzicht in hun werkwijzen aan de onderzoekers. De werkwijzen van deelnemers worden geïnventariseerd en kritisch getoetst.

Op de Netwerkbijeenkomsten wordt de stand van het onderzoek en opgedane inzichten gepresenteerd en is gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen aan de hand van specifieke thema’s. Dit stelt deelnemende ziekenhuizen in staat hun werkwijzen aan te passen naar de laatste inzichten op het gebied van openheid.

Deelnemen 
De eerste Netwerkbijeenkomst van het vervolg van OPEN vindt plaats op 7 april, van 15.00-17.00 op het NIVEL in Utrecht. Hier worden de plannen in OPEN gepresenteerd. De rest van de bijeenkomst staat in het teken van Klachtafhandeling volgens de Wkkgz. Deze Netwerkbijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die werkzaam is in een ziekenhuis en op zoek is naar werkwijzen om openheid in zijn eigen ziekenhuis te bevorderen.

Meer informatie vind je op openindezorg.nl. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Berber Laarman

 

- einde bericht -

 

Bron: Nivel

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)