facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 27 juni 2017


LUMC gaat regionale samenwerking aan op gebied van datamanagement

De LUMC-Campus Den Haag en de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) van het LUMC gaan samenwerken met STIZON.

STIZON is een stichting die gegevens van veel huisartsenpraktijken in de regio op verzoek van de huisartsen verzamelt, bewerkt en beheert. Deze samenwerking maakt het mogelijk meer onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar populatiegerichte zorg en risicogroepen, met onze partner zorgorganisaties buiten het ziekenhuis. Een ander doel is om ook de samenwerking met de eerstelijnszorg in de regio te versterken.

Steeds meer onderzoek heeft betrekking op preventie, publieke gezondheid en eerstelijnszorg. "Dat je dan mede gebruik kunt maken van goede en geanonimiseerde informatie uit de elektronische patiëntendossiers van huisartsenpraktijken is onontbeerlijk", aldus Mattijs Numans, hoogleraar huisartsgeneeskunde, directeur LUMC-Campus Den Haag en hoofd van de afdeling PHEG van het LUMC.

Privacybestendige toegang

Veel huisartsen in onze regio delen hun elektronische gegevensbestanden veilig en privacybestendig met STIZON. Via een bewerkingsovereenkomst geven zij toegang tot die elektronische dossiergegevens. Daarmee wordt op hun verzoek verantwoording afgelegd voor zorgprogramma’s en kwaliteitsbeleid met de zorggroepen waarvan huisartspraktijken lid zijn. "De gegevens van de huisartsen worden via de nieuw aangegane samenwerking nu ook benaderbaar voor onderzoeksprojecten die door de LUMC-Campus Den Haag en onze afdeling met de huisartsen worden gedaan”, vertelt Mattijs Numans. "Wij gaan met STIZON een zogenoemde datawarehousevoorziening opzetten, waarin onderzoekers in overleg veilige en privacybestendige toegang kunnen krijgen tot routine zorggegevens uit huisartsenpraktijken."

 

- einde bericht -

 

Bron: LUMC

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)