facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 27 juni 2017


Effectieve behandeling voor kinderenhersentumoren versnellen

Hersentumoren zijn de voornaamste oorzaak van kanker-gerelateerde sterfgevallen bij kinderen en jonge volwassenen.

Een belangrijke uitdaging voor verbetering is het ontwikkelen van effectieve behandelingen die de beschermende 'bloed-hersenbarrière' doorbreken, en zo rechtstreeks de hersenen bereiken. Deze week werd in Brussel een nieuw internationaal consortium gelanceerd om wereldwijd toonaangevende experts samen te brengen om deze uitdaging aan te gaan.

VUmc is één van de samenwerkingspartners van het consortium, dat onder leiding staat van kinderoncoloog Professor David Walker van de Universiteit van Nottingham. Kinderarts/-oncoloog Dr. Dannis van Vuurden vertegenwoordigt VUmc in dit samenwerkingsverband. "Het onderzoek binnen VUmc is juist gericht op de ontwikkeling van medicatie-beeldvorming en nieuwe technieken om medicatie beter in hersentumoren te laten aankomen. In dit kader is het fantastisch om met internationale collega's te kunnen samenwerken en brainstormen" legt Van Vuurden uit.  "Dit consortium biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor een open dialoog en het delen van kennis en middelen, die op hun beurt translationeel onderzoek op dit gebied kunnen versnellen", aldus David Walker. 

Meer informatie over het consortium is te vinden op www.cbtddc.org en via Twitter @CBTDDC

 

- einde bericht -

 

Bron: VUmc

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)