facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


Website Farmacotherapeutisch Kompas vernieuwd

Zorginstituut Nederland heeft de website van het Farmacotherapeutisch Kompas (FK) vernieuwd.

De geneesmiddeleninformatie is geactualiseerd en is sneller en beter te vinden. Daarmee ondersteunt de nieuwe FK-website het voorschrijven van geneesmiddelen nog beter. 

Zorginstituut Nederland maakt het FK voor (aspirant) artsen en verpleegkundigen die geneesmiddelen voorschrijven. De vernieuwde website vindt u hier.

Verbeteringen in inhoud en presentatie

De veranderingen van de FK-website sluiten aan op de eisen en wensen van de voorschrijvers. Inhoudelijk zijn onder meer de inleidingen over farmacotherapie op basis van de gangbare richtlijnen geactualiseerd en zijn er overzichten van geneesmiddelgroepen beschikbaar. Hierdoor ondersteunt de nieuwe website het voorschrijfproces van geneesmiddelen nog beter.

Ook de presentatie van de informatie op de FK-website is veranderd. Hierdoor kan de voorschrijver sneller het juiste geneesmiddel vinden. Het blijft mogelijk om alleen op een geneesmiddel te zoeken, maar de voorschrijver kan nu ook zoeken op een geneesmiddelgroep en een vaak voorkomende indicatie (aandoening). Daarnaast kan de voorschrijver eenvoudig schakelen tussen de teksten over geneesmiddelen, geneesmiddelgroepen en indicaties. Verder  kunnen nu twee of meer willekeurige geneesmiddelteksten (of groepsteksten of indicatieteksten) naar keuze met elkaar worden vergeleken, bijvoorbeeld op bijwerkingen.

Vanaf 1982 onafhankelijke informatie over geneesmiddelen en farmacotherapie

Het FK biedt al vanaf 1982 onafhankelijke informatie over geneesmiddelen en de behandeling van aandoeningen met geneesmiddelen (farmacotherapie). Het doel van het FK is (aspirant) artsen en verpleegkundigen te ondersteunen bij gepast voorschrijven van geneesmiddelen. Dit houdt in dat geneesmiddelen waarvan de werking niet is aangetoond, niet moeten worden voorgeschreven, al zijn deze nog zo goedkoop. En dat dure geneesmiddelen waarvan de werking is aangetoond, moeten worden voorgeschreven als er geen ander middel beschikbaar is.

Continu verbeteren

Het FK is tot 2012 als boek gepubliceerd. Vanaf 2004 is het FK ook digitaal beschikbaar: eerst als website en enkele jaren later ook als app voor smartphones en tablets. Het Zorginstituut verbetert de website en de app continu. De vernieuwde website die op 6 maart 2017 online is gezet, is weer een belangrijke stap in dat verbeteringsproces. 

 

- einde bericht -

 

Bron: Zorginstituut Nederland

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)