facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 27 juni 2017


Europese Netwerken voor zorg bij zeldzame ziekten officieel van start

De beste zorg bij zeldzame ziektes, voor elke patiënt in de EU: daarvoor staan de 24 European Reference Networks (ERN’s).

Donderdag 9 maart werden deze netwerken officieel geïnstalleerd in Vilnius (Litouwen). Het LUMC is (in de persoon van prof. Alberto Pereira) coördinator van het grootste ERN, dat voor zeldzame endocriene aandoeningen ‘Endo-ERN’.

In 7 andere netwerken is het LUMC deelnemend expertisecentrum: ERN BOND, ERN LUNG, ERN EURACAN, ERN EuroBloodNet, ERN EURO-NMD, ERN ReCONNET en ERN EYE .

De installatie vond plaats tijdens de derde ERN-Conferentie, georganiseerd door de Europese Commissie. Hierbij waren ook vertegenwoordigers van het LUMC aanwezig. In de ERN’s worden nationaal erkende expertisecentra gebundeld, zodat ze optimaal kunnen samenwerken.

Lees meer over de ERN’s.

 

- einde bericht -

 

Bron: LUMC

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)