facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

vrijdag, 26 mei 2017


Verbinden met zorgnetwerk via streng beveiligde website

Vaak zijn er hulpverleners van verschillende partijen betrokken bij de zorg voor psychiatrische patiënten.

Ondanks ieders beste bedoeling werken zij onbedoeld nog wel eens langs elkaar heen. Hierdoor kunnen dubbelingen en gaten in de zorg ontstaan, zoals onderzoeken die over gedaan worden. Voor de cliënt en zijn mantelzorger(s) is het al helemaal lastig om overzicht en regie te houden.

PsyNet is een initiatief van het UMC Utrecht Hersencentrum, huisartsen in Utrecht, AltrechtListerVictas Verslavingszorg en Buurtteams Utrecht. Het is een platform is voor cliënten en hun hulpverleners, mantelzorgers en overige zorgverleners.

Het streven is dat cliënt en hulpverlener met elkaar afspreken wie waarmee helpt en wanneer. Als alle belangrijke informatie gedeeld wordt, verloopt de hulpverlening efficiënt en helder. PsyNet zorgt dat de cliënt in één oogopslag inzicht heeft in wie er betrokken is bij de persoonlijke hulpverlening, net zoals de hulpverlening. Het zorgt ervoor dat de cliënt en zijn hulpverleners rechtstreeks met elkaar informatie kan delen en overleggen. Zo moet de zorg en ondersteuning sterk verbeterd worden.

In PsyNet heeft iedere cliënt zijn eigen digitale dossier. De cliënt kan zelf betrokken hulpverleners vragen om deel te nemen aan PsyNet. Zo vormen de cliënt en zijn hulpverleners een digitaal netwerk. Samen stemmen zij af welke zorg op welk moment het meest passend is. Alle betrokkenen hebben via PsyNet direct het overzicht. U kunt elkaar nu in een beveiligde omgeving berichten sturen. Bij nieuwe berichten ontvangt u een melding in de mailbox. Bij start met PsyNet is het dossier nog leeg. De cliënt kan met zijn hulpverleners afspreken welke informatie ze in het dossier gaan zetten.

PsyNet is bedoeld voor cliënten met psychiatrische problematiek en is vooral nuttig voor cliënten met (veel) verschillende hulpverleners. Deelname aan PsyNet is gratis.

 

- einde bericht -

 

Bron: GGZ Nederland

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)