facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

vrijdag, 26 mei 2017


Aanwijzingen MC Slotervaart beeindigd

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de twee lopende aanwijzingen bij het MC Slotervaart in Amsterdam beeindigd.

MC Slotervaart heeft de tekortkomingen opgelost. Het ziekenhuis voldoet nu aan alle voorwaarden van de aanwijzingen.

Waarover gingen de aanwijzingen?

De eerste aanwijzing gaf de IGZ in juli 2016. Deze aanwijzing betrof het convenant ‘Veilige toepassing van medische technologie in het ziekenhuis’. Dit gaat over hoe een ziekenhuis veilig moet omgaan met medische technologie in de patiëntenzorg. Hier voldeed het ziekenhuis niet aan.

In november 2016 volgde een aanwijzing over het operatief proces. Bij inspectiebezoeken werd duidelijk dat hierin tekortkomingen waren. Die kunnen ernstige gevolgen hebben voor de patiëntveiligheid.

Vervolgtoezicht

MC Slotervaart heeft de tekortkomingen opgelost. Het ziekenhuis voldoet nu aan alle voorwaarden van de aanwijzingen. De inspectie blijft de voortgang bij MC Slotervaart nauwlettend volgen.

 

- einde bericht -

 

Bron: IGZ

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)