facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

donderdag, 25 mei 2017


Subsidie voor onderzoek naar darmkankeroperaties

Colorectaal chirurg Jurriaan Tuynman ontving weer een grote subsidie van KWF (van ruim € 440.000) voor de zogeheten COLOR3-trial.

Dit is een onderzoek naar een mogelijk betere operatiemethode om rectum carcinoom (endeldarmtumor) te verwijderen.

In de studie wordt gewerkt met twee chirurgische teams; een team dat met een kijkoperatie vanuit de buik naar het bekken opereert (de standaardmethode) en een team dat het diepe bekken benadert vanuit de anus met moderne apparatuur. Het idee is dat via de tweede werkwijze met meer precisie de endeldarmtumor verwijderd kan worden. Voordelen zijn dat meer patiënten de ziekte overleven, dat er minder stoma's nodig zijn en er mogelijk minder kans is op het terugkomen van de kanker. De trial wijst uit of de nieuwe methode inderdaad de standaardtechniek wordt in de toekomst. 

Vorig jaar kreeg hij al 550.000 euro voor een studie naar een rectumsparende behandeling (de TESAR-studie) bij darmkanker.

Dr. Jurriaan Tuynman geeft met zijn team een intensieve cursus aan chirurgen uit heel Europa voor deze nieuwe operatietechniek. Ook verleent zijn team vanuit VUmc  assistentie aan andere ziekenhuizen in de regio om optimale veiligheid te waarborgen van de introductie van deze nieuwe chirurgische methode. 

De COLOR3-trial maakt deel uit van een grote internationale studie.

 

- einde bericht -

 

Bron: VUmc

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)