facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

zaterdag, 24 juni 2017


Media over IVF draagmoederschap voor homostellen

Roel Schats, hoofd IVF, was afgelopen weekend in het nieuws over IVF draagmoederschap en het aanbieden hiervan aan homostellen.

De NOS meldde enig moment zelfs: VUmc wil homostellen helpen met kinderwens'. Later werd de melding afgezwakt naar: 'Misschien ooit ivf-draagmoeder voor homoparen'.

Wat is nu de actuele situatie bij VUmc?
Roel Schats: 'Binnen het IVF-centrum en afdelingsbreed zijn we in gesprek over het draagmoederschap bij homostellen. Dit is mede ingegeven door het positieve advies van onze beroepsorganisatie NVOG hierover. Ook de staatscommissie voor herijking ouderschap komt met een vergelijkbaar advies in haar rapport. We weten echter ook dat als we dit willen aanbieden er meer personeel nodig is voor de begeleiding van de paren. Ook hebben we meer budget nodig om dit te kunnen realiseren. We hebben dus nog een behoorlijke weg te gaan alvorens we dit kunnen gaan aanbieden. We zijn er nu nog echt niet aan toe. Veel verder dan een eerste meningsvorming zijn we nog niet gekomen. Maar omdat de samenleving ons deze vraag stelt, gaan we het zeker niet uit de weg.' 

 

- einde bericht -

 

Bron: VUmc

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)