facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

woensdag, 28 juni 2017


Straks het groene dak op

Het Erasmus MC bouwt aan twee groene daken voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Heuvels
De toegang tot de tuinen komt op de achtste verdieping van de nieuwbouw. Ze worden aangelegd met 38 appel- en perenbomen, op kleine heuvels. 

Uitzicht
Een wandelpad leidt langs beschutte plekjes met bankjes. "Je kunt vanaf daar genieten van het uitzicht over Rotterdam", zegt Margot Bleeker van het Erasmus MC Vriendenfonds. Dat start op 27 maart een campagne om de daken te bekostigen.

Natuur
De tuinen zijn met name bedoeld voor patiënten die in behandeling zijn in het ziekenhuis. "Ook bezoekers en medewerkers kunnen er een moment van rust vinden", aldus Bleeker.

Hoogte
De daktuinen van het Erasmus MC worden met bijna 3.000 m2 groen de grootste in Nederland op deze hoogte, laat Bleeker weten. Om het terrein komt een hekwerk voor de veiligheid. "Dit zal het uitzicht niet belemmeren." 

Nieuwbouw
De tuinen gaan tegelijkertijd open met de nieuwbouw, in 2018. Meer info of doneren? Kijk op www.erasmusmctuin.nl en www.facebook.com/erasmusmctuin

 

- einde bericht -

 

Bron: Erasmus MC

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)