facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 30 mei 2017


Premie blijft belangrijkste reden wisselen zorgverzekeraar

8 procent van de verzekerden wisselt dit jaar van zorgverzekeraar.

De belangrijkste reden om te wisselen blijft de hoogte van de premie, wel speelt de inhoud een steeds grotere rol bij de keuze van een zorgverzekering. Dit blijkt uit onderzoek binnen het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het NIVEL.

Dit zien we terug in het feit dat bijna één op de vijf (19%) wisselaars aangeeft te zijn gewisseld omdat ze dit jaar een ander zorggebruik verwachten. Ook bij de aanvullende verzekering en het vrijwillig eigen risico zien we dat bepaalde groepen verzekerden een bewustere keuze maken. Zo geeft 80% van de verzekerden zonder aanvullende verzekering aan deze niet te hebben, omdat ze geen of weinig gebruik maken van zorg binnen deze verzekering.

Onderzoeksmethode

In februari 2017 heeft een steekproef van 1.500 panelleden uit het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het NIVEL een vragenlijst ontvangen met vragen over, onder andere, het overstappen van zorgverzekeraar. De resultaten zijn gebaseerd op 659 respondenten (respons 44%). Wanneer er uitspraken worden gedaan over de algemene bevolking, is er een weging toegepast om hiervoor te corrigeren.

 

- einde bericht -

 

Bron: Nivel

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)