facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

zaterdag, 24 juni 2017


REGMED XB Nieuw samenwerkingsverband regeneratieve geneeskunde

Donderdag 30 maart is in het LUMC het startschot gegeven voor een nieuw samenwerkingsverband voor regeneratieve geneeskunde REGMED XB.

Het UMC Utrecht maakt onderdeel uit van dit samenwerkingsverband.

Er zijn grote ambities, genezing in plaats van symptoombestrijding voor patiënten met chronische ziekten. Met een startbudget van 25 miljoen en het voornemen om dat in de komende 10 jaar uit te breiden tot 250 miljoen werken universiteiten, gezondheidsfondsen, bedrijven en overheid nauw samen.

Vanuit het UMC Utrecht zijn prof. dr. Marianne Verhaar en dr. Jos Malda nauw betrokken bij het project. Marianne Verhaar is hoogleraar experimentele Nefrologie en sinds 2015 voorzitter van het speerpunt regeneratieve geneeskunde en stamcelonderzoek.

In Nederland lijden miljoenen mensen aan een chronische aandoening zoals artrose, nierziekten of diabetes. Vaak richt de behandeling zich op de bestrijding van de symptomen. De partners binnen RegMed XB werken aan de genezing van deze patiënten.

Regeneratieve geneeskunde is erop gericht om nieuwe behandelingen te ontwikkelen die gebruik maken van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Samenwerking tussen de verschillende partners binnen RegMedXB zal het onderzoek op het gebied van regeneratieve geneeskunde een enorme boost geven en nieuwe oplossingen voor patiënten met chronische ziekten dichterbij brengen.

 

- einde bericht -

 

Bron: UMC Utrecht

 


Reacties van bezoekers ...
  1. 0 0 report
    #1 13 juni 2017 om 14:02 door Marianne Avoocaat
    Ik hoop dat u snelle vorderingen zult maken met regeneratie, zodat ik er nog van kan meegenieten. Ik ben inmiddels 69 jaar oud, ben in 1967 (ik was toen bijna 19) door een auto aangereden. Er zal niet veel kraakbeen meer zitten in mijn linkerknie. Hopelijk heeft u redenen mij gelukkig te maken in de nabije toekomst.

 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)