facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 30 mei 2017


Thyrax Duotab binnenkort weer beschikbaar

Thyrax Duotab, levothyroxine tabletten mogen weer op de Nederlandse markt komen.

Het productieproces op de nieuwe locatie van de Thyrax tabletten is goedgekeurd. Dit heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) donderdag 30 maart 2017 besloten. De partijen voldoen aan dezelfde kwaliteits- en stabiliteitseisen als de oude tabletten. Het bedrijf Aspen Pharma Trading heeft het CBG laten weten Thyrax Duotab (0,025 mg, 0,100 mg en 0,150 mg) binnen enkele weken te kunnen leveren.

De afgelopen periode heeft Aspen verbeteringen doorgevoerd in het productieproces op de nieuwe locatie om te voldoen aan de kwaliteitseisen.

Het CBG zal samen met Bijwerkingencentrum Lareb mogelijke bijwerkingen of andere gezondheidsklachten van de tabletten goed in de gaten houden.

Advies aan patiënten

Overweegt u over te stappen naar een ander medicijn met levothyroxine, zoals Thyrax Duotab? Overleg dan altijd met uw behandelend arts.

Documenten

 

- einde bericht -

 

Bron: CBG

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)