facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 30 mei 2017


Groningen eerste rookvrije stad van Nederland

​​​Het UMCG heeft samen met acht andere grote Groningse organisaties zich aangesloten bij het collectief Alliantie Nederland Rookvrij.

Deze alliantie zet zich in voor een Rookvrije Generatie. Bestuursvoorzitter Jos Aartsen ondertekent maandagavond 3 april tijdens de aftrap van de Healthy Ageing Tour in MartiniPlaza de samenwerkingsovereenkomst, in bijzijn van de directeur KWF Kankerbestrijding en voorzitter van de alliantie Michel Rudolphie.

Het is uniek dat binnen een regio in Nederland zo collectief ingezet gaat worden op het rookvrij opgroeien van toekomstige generaties. De negen Groningse organisaties zullen dit op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door rookvrije zones in te richten, medewerkers actief te ondersteunen bij het stoppen en door een bijdrage te leveren aan de campagne Rookvrije Generatie Groningen. 

Naast het UMCG tekenen de volgende organisaties:

  • FC Groningen

  • Gemeente Groningen

  • Hanzehogeschool Groningen

  • Healthy Ageing Network Northern Netherlands

  • Menzis

  • Rijksuniv​ersiteit Groningen

  • Martiniziekenhuis

  • Verslavingszorg Noord Nederland

Voor het UMCG is het tekenen van deze overeenkomst een eerste stap op weg naar een geheel rookvrij UMCG-terrein. Het UMCG is bezig met uitwerking van de plannen hiervoor die eerst vorm krijgen in de loop van 2018. 

 

- einde bericht -

 

Bron: UMCG

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)