facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

zaterdag, 24 juni 2017


GGZ Eindhoven en De Kempen en De Woenselse Poort maken stappen in realisatie verbetertraject

De Woenselse Poort, onderdeel van Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen (GGzE), maakt stappen in het realiseren van haar verbetertraject.

De veranderingen die nu plaatsvinden hebben vooral betrekking op wijzigingen in de structuur van de organisatie en het vervullen van vacatures. Dit blijkt uit het eerste vervolgbezoek van de Inspectie Veiligheid en Justitie (Inspectie VenJ) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Aanleiding voor het vervolgonderzoek

Aanleiding voor dit gezamenlijke vervolgonderzoek zijn de eerdere toezichtstrajecten vanuit zowel de Inspectie VenJ als de IGZ.

De Inspectie VenJ voerde in 2016 een incidentonderzoek uit en concludeerde toen dat er sprake was van een onveilig leef- en werkklimaat voor cliënten en medewerkers in De Woenselse Poort.

Ook vanuit de IGZ liep een onderzoek naar de zorgverlening in De Woenselse Poort op basis waarvan De Woenselse Poort verbetermaatregelen moest nemen. Besloten is daarom om gezamenlijk onderzoek te doen vanuit beide inspecties. Daarop heeft GGzE een verbeterplan voor De Woenselse Poort opgesteld.

Vier vervolgbezoeken om voortgang van het verbetertraject te beoordelen

Op 23 februari 2017 brachten de Inspectie VenJ en de IGZ een eerste bezoek (in een reeks van vier) om de voortgang van het verbetertraject te beoordelen. In de vervolgbezoeken besteden beide inspecties ook aandacht aan de effecten van de verbeteracties. Daarbij wordt stilgestaan bij de ervaring van cliënten en medewerkers ten aanzien van het verbetertraject.

Publicaties

 

- einde bericht -

 

Bron: IGZ

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.










(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)