facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

zaterdag, 24 juni 2017


NZa bevestigt noodzaak fors meer geld voor verpleeghuizen

ActiZ is blij dat de Nederlandse Zorgautoriteit ook zegt dat er fors extra geld nodig is voor de verpleeghuiszorg.

Wij vinden dat de politiek dit geld per direct beschikbaar moet stellen. Jacqueline Joppe (vice voorzitter van ActiZ): “Want dan kunnen verpleeghuizen dit extra geld onmiddellijk inzetten voor meer liefdevolle zorg en aandacht voor de 109.000 kwetsbare ouderen in verpleeghuizen die dat elke dag nodig hebben.”

ActiZ neemt echter afstand van de uitspraak van mevrouw Kaljouw (voorzitter van de NZa) in de pers, dat de sector pas geld moet krijgen als verpleeghuizen efficiënter zijn gaan werken. In de afgelopen jaren hebben talloze zorgorganisaties managementlagen geschrapt en zijn doelmatiger gaan werken, mede door de enorme bezuinigingen van het kabinet.

Heel veel zorgorganisaties leveren ondanks deze efficiencyslag en het feit dat bewoners steeds complexere en zwaardere zorg nodig hebben, kwalitatief goede zorg. De 280.000 bevlogen medewerkers in verpleeghuizen werken iedere dag hard om liefdevolle zorg op maat te geven aan ouderen in hun laatste levensfase.

 

- einde bericht -

 

Bron: ActiZ

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)