facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

zaterdag, 24 juni 2017


Extra duidelijkheid kostenverdeling bij dubbele dekking reis- en zorgverzekering

Zorg- en reisverzekeraars bieden soms dubbele dekking voor kosten bij ziekte in het buitenland, zoals ziekenvervoer en repatriëring.

Onlangs hebben zorg- en reisverzekeraars hun afspraken voor het afwikkelen van de dubbele dekking herzien en verlengd. Nagenoeg alle zorg- en ziektekostenverzekeraars, samen goed voor een marktaandeel van ruim 85 procent, doen mee met het convenant.

Verzekeraars gaan onder meer in gesprek met alarmcentrales, die ze inschakelen om verzekerden in het buitenland bij te staan. De gesprekken hebben als doel uit te leggen welke rol de alarmcentrales hebben om de afspraken in het convenant zo goed mogelijk voor de consument uit te voeren. In het nieuwste Convenant Samenloop reisverzekeringen / zorgverzekeringen zijn ook de bestaande afspraken nog wat duidelijker verwoord. Verzekerden kunnen als gevolg van de hernieuwde afspraken weer tot eind 2019 vertrouwen op hulp ter plaatse en dekking van hun kosten, als zij in problemen komen in het buitenland.

Verbetering efficiëntie
Dubbele dekking lijkt misschien fijn als dubbele zekerheid. Maar in het verleden mondde dubbele dekking al te vaak uit in een vervelende juridische strijd over het hoofd van de verzekerde. Daarbij probeerden de verzekeraars de kosten op elkaar te verhalen. Ook werden de polisvoorwaarden steeds ingewikkelder, om maar de aansprakelijkheid bij de andere verzekeraar te kunnen neerleggen. De verzekerde heeft daar niets aan. Dat probleem vormde een belangrijke aanleiding voor het eerste Convenant Samenloop reisverzekeringen / zorgverzekeringen. In het Convenant staat wanneer welke kosten voor rekening komen van welke verzekeraar. Daar hoeft de verzekerde zich geen zorgen meer over te maken. Ook verzekeraars hebben duidelijkheid vooraf en kunnen zaken veel efficiënter afhandelen. En ook dat is in het belang van de verzekerde.

Het Convenant Samenloop reisverzekeringen / zorgverzekeringen is gesloten door Zorgverzekeraars Nederland en het Verbond van Verzekeraars. De laatste is de branchevereniging van onder meer reisverzekeraars. Op de website van ZN staan het vernieuwde convenant en de namen van de deelnemende reis- en zorgverzekeraars. De bepalingen van het convenant zijn voor een consument van toepassing als zijn reisverzekeraar én zijn zorg- of ziektekostenverzekeraar deelnemen.

 

- einde bericht -

 

Bron: ZN

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)