facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 27 juni 2017


Vergeet thuis wonende ouderen niet

Er is in politiek en media veel aandacht voor kwetsbare ouderen die in een verpleeghuis wonen.

Maar dat is nog geen tien procent van alle kwetsbare ouderen. Het overgrote deel van hen woont nog thuis en heeft grote moeite om de zorg te krijgen die nodig is. Daar is een investering nodig.

Dat stelt Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de informateur Schippers.

In de brief vraagt de Patientenfederatie tevens om alle beschikbare data in de zorg openbaar te maken. Alleen als die kwaliteitsinformatie voor patiënten beschikbaar is, kunnen zij goed de juiste behandeling kiezen, aldus de brief.

 

- einde bericht -

 

Bron: Patiëntenfederatie Nederland

 


Reacties van bezoekers ...
  1. 0 0 report
    #1 28 april 2017 om 19:07 door Thuis55plus
    Vreemd om te reageren op een item 'langer thuiswonende ouderen' waar ik al jaren aandacht voor vraag. Kwetsbare ouderen verblijven meestal in een verpleeghuis, ook omdat zij binnen de ZZP normen vallen van ons zorgstelsel en de overige kwersbare ouderen moeten langer thuis blijven wonen omdat de meeste zorginstellingen vanwege te hoge zorgkosten wegbezuinigd zijn. Het is zeker waar dat de grootste groep ouderen thuis blijft wonen in hun eigen vertrouwde woonomgeving. Deze verdelen we in 2 groepen: 1. Ouderen met gebreken die door zorginstellingen thuis geholpen worden door mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers. 2. Vitale ouderen die totaal niets te maken willen hebben met zorg, maar alleen maar open staan voor comfortabele woningaanpassingen en producten. Belangrijke punten die aandacht vragen zijn; - vereenzaming - dementie - onduidelijkheid bij ouderen die vragen over zorg en producten hebben. Waar moeten ze zijn? - Woningaanpassingen worden ondeskundig geinstalleerd waardoor er veel ongelukken in de thuissituatie gebeuren. - Er moet voorlichting vanuit de overheid komen voor vitale ouderen om hen te overtuigen om zo vroeg mogelijk te beginnen om hun huis toekomstbestendig te maken. - Ook zou er subsidie moeten komen vanuit Gemeenten voor het aanpassen van de woningen van ouderen. - Er zijn te weinig woningen die geschikt zijn voor ouderen. Er is te weinig rekening gehouden met de toenemende vergrijzing. Ik hoop dat we met zijn allen wakker gaan worden en eindelijk een helpende hand aan de ouderen bieden. Dat verdienen ze! Mocht er meer informatie nodig zijn wil ik hier altijd bij helpen.

 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)