facebook  twitter  rss   mail

Nieuws van de Zorg- en Welzijnssector...

ZorgKrant.nl is een onderdeel van het ZorgPortaal.nl netwerk ...

dinsdag, 27 juni 2017


Bevel voor orthodontist Jahid Payam

Orthodontist Jahid Payam mag geen contact meer hebben met vrouwelijke patiënten.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft hem hiervoor een bevel opgelegd. Jahid Payam werkt bij ‘Boxberger Tandartsen en Orthodontie B.V.’ (Deventer) en bij ‘Tandartsenpraktijk Halle B.V.’ (Halle). Ook bij eventuele andere praktijken mag hij geen contact hebben met vrouwelijke patiënten.

Een aantal meisjes en vrouwen heeft melding gedaan van ongepaste aanrakingen. Daarop zijn zowel de politie als de inspectie een onderzoek begonnen.

Tuchtklacht

De orthodontist ontkent zelf de beschuldigingen van de meisjes en de vrouwen. Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog en de inspectie bereidt een tuchtklacht voor.

De inspectie vindt het aannemelijk dat er sprake is van ontoelaatbaar grensoverschrijdend gedrag. De IGZ komt tot deze conclusie door het aantal meldingen en de aard ervan. Ook gesprekken met onder andere de orthodontist hebben hierbij een rol gespeeld.

Recente melding

De inspectie denkt dat de kans op herhaling groot is. Zowel de IGZ als de politie hebben met Jahid Payam gesproken. Na deze gesprekken is op 22 maart nog een melding binnengekomen bij de IGZ over een recent voorval.

De IGZ heeft daarop besloten om een bevel op te leggen. Dit om te voorkomen dat de orthodontist nog contact heeft met vrouwelijke patiënten.

Duur van het bevel

Het bevel is ingegaan op dinsdag 28 maart 2017. Het geldt tot aan de uitspraak van de tuchtrechter of totdat er geen acuut gevaar meer is.

 

- einde bericht -

 

Bron: IGZ

 


 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


(advertentie)

Aanvullende informatie bij dit bericht ...

 


Wat u moet weten over de bron en inhoud ...

De informatie binnen deze webpagina is (in de regel) van derden (informatieaanbieder). De juistheid en afkomst van dit bericht is niet voor 100% gegarandeerd. Lees voor informatie onze disclaimer. Berichten die ingaan tegen onze gedragscodes en/of de Nederlandse wetgeving worden z.s.m. verwijderd uit ons systeem. Klik hier om een bericht te rapporteren

(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)